Pazarlama Meraklılarına Kitap Önerileri

10 Ölümcül Pazarlama Günahı

Okuduğum kitaplar arasından sevdiklerimi, işime çok yarayanları ve okunmasını önerdiklerimi yazmaya devam. Şimdi sırada pazarlama kitapları var.

Buyurun efendim.

10 Ölümcül Pazarlama Günahı- Philip Kotler

Marka ve Pazarlama duayeni Philip Kotler 120 sayfada pazarlamada yapılmaması gereken hataları sıralıyor. Çoğu pazarlama faaliyeti, çoğu reklam bildiğimiz üzere artık işe yaramıyor. Çoğu marka adayı çok geçmeden pazarlama tarihinin derin çukuruna atılıyor ve bir daha hatırlanmıyor. Philip Kotler’e göre bunun suçlusu 10 ölümcül pazarlama günahını bile bile işleyen pazarlama günahkarlarında.

Pazarlamayla uğraşan ve pazarlama hakkında düşünen herkesin mutlaka okuması gereken bu kitapta Kotler, önce büyük pazarlama günahlarını bir bir sıralıyor, ardından bu günahlardan kaçınmanın ve arınmanın yollarını gösteriyor.

Alışverişte Kadın Erkek- Elizabeth Pace

Optimist yayınevinden çıkan ve çevirmenliğini Özlem Tüzel Akal’ın yaptığı Alışverişte Kadın Erkek, satış ekipleri için alışverişin antropolojisini sunuyor.

Çoğu satın alma davranışı işgüdüsel bir şekilde gerçekleşiyor ve perakendecilerin cirolarının %50 ila %70 gibi önemli bir kısmını oluşturuyor. Elizabeth Pace alışverişte kadın erkek kitabı ile bizlere içgüdüsel alışverişin kapılarını aralıyor. Pazarlama ve satış alanlarında ilerlemek isteyenler için bir rehber tadında hazırlanmış bu kitabı okuduktan sonra cinsiyete göre satın alma davranışını fark edebilir ve eğer satışçıysanız satış döngünüzü kısaltıp müşterilerinizle uzun vadeli ilişkiler kurabilirsiniz.

Günümüzde Pazarlamanın Temelleri- Philip Kotler

Pazarlamayla ilgilenenlerin ezberlediği, ilgilenmeye yeni başlayanlarınsa adını sık sık duyacağı dünyaca ünlü pazarlamacılık düşünürü Philip Kotler, pazarlama ile ilgili hep sormak istediğimiz ama korkudan bir türlü soramadığımız sorular ve bunlara getirdiği cevaplar üzerinden günümüzdeki pazarlamanın temellerini anlamamıza yardımcı olup, aklımıza takılan soruların cevaplarını bulmamızı sağlıyor.

Pazarlamanın 22 Kuralı- Al Ries- Jack Trout

Doğanın kanunları varsa neden pazarlamanın olmasın ki? Görkemli bir uçak yapabilirsiniz ama fizik ve özellikle de yerçekimi kurallarını göz ardı ederseniz uçağınızın havalanması imkânsızdır. Aynı şekilde pazarlamanın değişmez kuralları bilinmeden de harika bir pazarlama programı oluşturabilirsiniz ama programınız o değişmez kurallar tarafından yıkılmaya mahkûmdur. Bu kitap piyasadaki başarıyı ve yenilgiyi belirleyen 22 tane pazarlama kuralını tek tek açıklıyor. En iyi olmak mı, ilk olmak mı? Ürün markası mı, şirket markası mı? Sorularının cevabı net ve herkesin anlayacağı şekilde kaleme alınan bu kitapta.

İcat Çıkarma! – Albert Jack

Hep teori üzerinden gittiğimi fark ettim ve araya okurken acaaayip keyif aldığım, ne zaman bitirdiğimi hatırlamayıp aha nasıl bitti ya dediğim bir kitabı koymak istedim. Albert Jack‘in yazdığı ve Eksik Parça yayın evinden çıkan İcat Çıkarma kitabı bizleri tarihin ilk bilinen buluşundan bugüne kadarki süreci anlatan bir yolculuğa çıkartıyor. Bu yolculukta insanların akıllarından neler geçtiğini ve bir fikrin iyi olup olmadığını nasıl görür görmez anladıklarını keşfedeceksiniz. Onların o fikrin hiçbir işe yaramadığını söyleyenleri de keşfedeceksiniz. Ne de olsa dünyanın evrenin merkezinde olmadığını ilk kez söylediğinde Galileo’ya da gülmüşlerdi.

Köfte Üstü Krem Şanti- Seth Godin

Bu kitabı sırf adı yüzünden satın almıştım. Çok merak uyandırıcı ve nasıl olacak ki ne anlatıyor şimdi bu diye düşündürtmüştü (işte şahane bir pazarlama yöntemi örneği). Okuduktan sonra isminin hakkını ve duyduğum merakın karşılığını fazlasıyla aldığım kitaplardan birisi oldu. Kitap son on yıl içerisindeki internet ve medya alanında yaşanan köklü değişimlerin pazarlamacılara sunduğu olanaklardan bahsediyor. Geleneksel pazarlama yöntemleri tarihe karışırken yeni pazarlama taktiklerini gözler önüne seriyor. Kitap bizlere hiçbir pazarlamacının görmezden gelemeyeceği on dört trendi anlatan eksiksiz bir rehber olma niteliği taşıyor. Godin ürünlerinizi, pazarlama mesajlarınızı ve iç sisteminizi uyumlu hale getirmenin kolay olduğunu söylemiyor. Ancak bu çabaya değeceği konusunda ikna ediyor (şahsen ben ikna oldum).

506

Yorum Yok

    Yorum Bırakın

    twenty − 16 =